Tuesday, December 2, 2008

Untuk Tenaga

Anakku Elisa mimang minat banar makan coklet. Kalau buleh, selagi ada, bekareh kedia makan inda beranti. Abis malutak cemuring mulut sama muanya kalau makan coklet. Dua-tiga hari lapas, Elisa inda beranti makan coklet. Nini Bininya ("Mummy" Elisa melagau) takut maliat kedia indakan beranti makan coklet. Ditagur tah uleh Nininya :-

#Anak aku Elisa memang minat betul makan coklat. Kalau boleh, dia tak nak berenti makan sampai habis coklat. Tiap kali makan, sure kotor mulut dengan muka dia. DUa-tiga hari lepas, Elisa makan coklat tak henti-henti. Nenek dia (Elisa panggil "Mummy") takut tengok dia makan tak berhenti. So, nenek dia tegur :-

Mummy : Elisa... udah agik makan coklet ya sik berenti.
Elisa : Sik maok!
Mummy : Kelak gemuk Elisa makan coklet jak-jak.
Elisa : Caca sik gemuk.
Mummy : Sik bagus makan coklet selalu!
Elisa : Bagus... untuk tenaga!


Anakku ani alum lagi masuk 3 tahun umurnya. Pandai tia sudah menjawab. Dari manakah ideanya ani datang. Kami semua pun heran....

#Anakku ni belum lagi masuk umur 3 tahun, dah pandai jawab macam-macam. Entah dari mana dia dapat idea. Kami semua pun kehairanan...

4 comments:

cohong gym said...

Hahahahah anak kau memang pandai. Mana dia tahu cokelat menambahkan tenaga? Mesti selalu tengok National Discovery

HERMZZ said...

Dak eh.. die tgk Playhouse Disney Channel.

cohong gym said...

Nanti bila dah besar bole jadi personal trainer

Syamsulfaiz said...

Hermzz,
Asalkan ko jangan biar Elisa tanya Cohong. Nanti dia start angkat besi pulak, parahhh