Saturday, August 11, 2007

Free Wireless Internet (Sarawak)

Pukul 4 pagi aku tebangun tiba-tiba. Cuba ku kan tidor lagi inda dapat. Inda ada rasa mengantok lagi nyamu eh. Kan kata aku tidor awal, inda jua. Lapas jua ku meliat rancangan "Make Way For Noddy" pukul 10.30 malam tadi. Bah... alang-alang inda dapat tidor ani, baik tah ku mengayau dalam internet.

Aku plan hujung minggu ani kan ke Mukah mengantar adi ku jadi tuitor di Politeknik, Mukah. Oleh kerana aku punya tiket bilon hari Selasa, kediaku tepikir jua cemana tah kan membuat keraja ku kalau aku inda ada internet. Payah ni (pelemaingku). Setakat yang aku tedapat masa ani telipun HP ku nganya pakai 3G dangan GPRS. Di Mukah ada kan 3G ani????

Alang-alang mengayau dalam internet, baik tah meng "google" pasal internet connection di Mukah ani. Last-last, ani tah ku jumpai...

Ani berita dari The Borneo Post 29 Mei, 2007

Macam inda pecaya ku eh!!! Banar kan ni berita ani? Its too good to be true!! Bah, alang-alang kan mengayau, ku google lagi Danawa ani. Makin tia lagi shocking...


Nah.. Liat tia, FREE WI-FI geng...!!!

Siok ni geng kalau diam di Miri. Mana inda, internet free. Wireless lagi tu eh! Bah, jangan tah luan siok banar ani eh. Kediaku kan ke Mukah, bukan ke Miri. Baik tah ku meliati apa produknya lain lagi.

Produk Danawa setakat ani

Buleh jua tahan produk nya ani. Untuk barang free ani inda tah kisah 384kbps ani. Bagus sudah tu eh. Free bah geng..!! Di mana lagi ada ah???

List tempat-tempat yang ada wi-fi Danawa

MUKAH PUN ADA JUA GENG!!! Ye haaaa!! Ani baru best nyamu. Inda jua luan ku ingau pasal 3G dangan GPRS ku. Atleast nya urang, internet di Mukah ada jua. Free lagi tu. So Mukah, here I go..!!!!


p/s:- To use this service, users can register online and get instant access. The service is provided free of charge until Dec 31st 2008.

4 comments:

Anonymous said...

Ada cuba Celcom broadband? Nak melanggan tapi ramai tak tahu.

HERMZZ said...

Hmm.. Are you referring to celcom 3G? In mukah no 3G. Only gprs. But stil slow. Dont worry King Ing Hotel ada free wifi. Not bad, for line almost 512kbps internet

Anonymous said...

tq pok

Thandeka said...

Great work.